Wie ben ik?

Mijn naam is Remy Hubregtse. Ik ben 18 jaar en heb een grote passie voor tekenen. Sinds ik een potlood vast kon houden zit ik al achter m’n bureau met een velletje papier. Tot een aantal jaren geleden heb ik alleen in zwart-wit getekend. Altijd dieren, met name paarden. Maar om m’n portretten meer tot leven te laten komen en sprekende ogen te kunnen maken, ben ik in 2015 met pastel begonnen. Vooral de kleuren mengen om een goede lichtinval, kleur en karakter van het dier naar voren te brengen spreekt mij erg aan.

Buiten twee driedaagse cursussen van de Engelse kunstenaar Eric Wilson, ben ik autodidact. Mijn inspiratie haal ik vooral uit paarden. Nadat ik enkele jaren op de gewone manier paard heb gereden, ben ik overgestapt op westernrijden, wat veel vrijer is. Dit doe ik met mijn favoriete paardje Savanna, die zo nu en dan ook nog even voor fotomodel speelt. Zij geeft me altijd weer de inspiratie om steeds weer nieuwe dingen op papier te zetten.

 

Nu ik dit jaar m’n HAVO-diploma heb gehaald, wil ik mij volledig gaan richten op het tekenen. Door hier mijn fulltime werk van te maken hoop ik steeds beter te worden en zo realistisch mogelijk dieren op papier te zetten. 


Sinds kort gebeurt het allemaal in m'n mini-ateliertje waar ik elke dag weer met plezier binnenstap.